Bröst

Bröst

Hur ofta tar du i dina bröst med kärlek? Hur ofta tittar du på dem och ler? Hur ofta viskar du kärleksfulla ord av tacksamhet till dem?

Inte så ofta, eller?

När man googlar bröst får man några olika kategorier av träffar och lär sig att bröst är förknippat med

  • Sexighet
  • Amning
  • Cancer

Våra stackars bröst, antingen ska de vara snygga och sexiga, prestera eller så undrar vi om de är sjuka.

Det är som att de aldrig riktigt är våra egna.


En gång tipsade jag på facebook om bröstmassage, en post illustrerad av en kvinna som kupade sitt bara bröst. Ingen bröstvårta syntes, bara hud. Jag blev avstängd en stund från facebook.

Det känns så tvetydigt. Bröst ska vara vackra men vi får inte visa dem.

Så många kvinnor bär på en tung brösthistoria. Kanske har vi aldrig tyckt om dem, kanske var de inte välkomna när de började växa, kanske gör de ont, kanske har vi fått höra att de inte är vackra, kanske är vi rädda att de inte är friska… När jag masserar kvinnor ser jag ofta en stor tveksamhet inför att ta av sig bh:n, och om hon tar av den så skyler hon sig helst tills hon ligger på mage på bänken. Missförstå mig inte - vill man inte visa sina bröst för sin massör så behöver man inte. Men man får. Man måste inte skyla sig. Kroppsspråket säger att hon har något att skydda, det finns en rädsla. Det ser spänt och obekvämt ut. Jag blir ledsen över hur vi lärt oss att gömma våra bara bröst, att krumma med ryggen och hålla för dem. 

Bär inte rädsla och skam i dina bröst! 

Ett fint sätt att komma i kontakt med sina bröst är genom massage.

När jag träffar kvinnor i Yoni Mapping Therapy sessioner får de ofta hemläxan att massera sina bröst kärleksfullt varje dag. Ta kontakt med brösten, le mot dem, tacka dem. Brösten sitter som en sköld framför våra hjärtan. När vi masserar våra bröst kan vi öppna upp hjärtat för mer kärlek, vi kan komma i kontakt med gammal hjärtesorg och gamla känslor rörande våra bröst. Om vi kan våga låta oss känna och kanske gråta kan skölden framför våra hjärtan bli mjukare. Låt blodet och energin cirkulera i brösten.

Förutom att massera brösten med kärlek kan det vara bra att tänka på några andra saker:

  • Bh av - använd inte bh som hämmar blodflödet. Gör det till en vana att gå utan bh så ofta du kan och använd en så mjuk bh som möjligt när du måste ha en.
  • Se till att dina nivåer av d-vitamin och jod är optimala. D-vitamin verkar vara bäst att få från solen - kanske är det till och med så att det är själva solen som är den viktiga delen. 


Hur ser din brösthistoria ut?

Hur ser din kontakt med dina bröst ut idag? 


40047002_390186314847611_708132019963428864_ojpg